Op Schoolbezoek

Deze week zijn we op schoolbezoek geweest, ja nu Elise 19 maanden is moeten we daar beginnen aan te denken. Maandag was De Cirkel in Humbeek aan de beurt en donderdag was het aan de Mozaïek. Twee scholen, maar toch zo verschillend. Een met veel faciliteiten, grote speelplaats, dieren, sporthal en voetbalveld in de buurt. De andere kleiner maar heel gezellig. Dit is een eerste indruk. Nu moeten we eens kijken wat we gaan doen. Op 14 mei is er opendeurdag in de Cirkel en dan gaan we definitief de knoop doorhakken. We houden jullie op de hoogte. 

Lees meer...

Elise op de pot.

Deze morgen is Elise terug op het potje gegaan, zaterdag hadden we er een gaan halen, omdat ze de laatste tijd altijd kwam zeggen dat ze pipi gedaan had. 's morgens riep ze:

 

"Mama pipi edaan"

Dus het was de moment. Zaterdag na het halen van het potje had was ze er al eens gaan opzitten, en had ze direct pipi gedaan. Ja we dachten dat zal toeval geweest zijn. Maar vandaag de tweede keer terug, dat is wat teveel toeval.

Onze kleine meid wordt groot, het gaat allemaal zo snel. Soms zou je alles eens op pauze moeten kunnen zetten en genieten van het moment. Iedereen is elkaar maar aan het voorbij lopen.

Je hoort veel dat een baby uw leven verandert maar dat valt heel goed mee, ik zal zeker niet zeggen dat het niet zo is. Je moet opeens met een persoontje meer rekening houden en deze is totaal afhankelijk van jou.

Maar wat ons vooral opvalt is dat een baby uzelf verandert, opeens zijn er andere prioriteiten. Dat het werk vandaag niet klaar geraakt, so watt ... dat zal er morgen ook nog zijn. Als je Elise maar op tijd kan gaan ophalen. En nu ben ik weg ze, ze gaan halen :)

20110205_EliseopdepotLees meer...

Elise sorteert de was

Een vrije dag, 11 november, een ideale dag om de was te sorteren. Alles lag mooi kleur bij kleur, en dan ging Elise ook een handje toesteken.

Op een mum van tijd lagen alle kleuren door elkaar. Dus wie binnenkort Elise met een licht rose t-shirt aan ziet, is de kans groot dat dit ooit in een nog niet zo lang verleden een witte t-shirt was.

Elise sorteert de was

Hier de eerste foto met mijn nieuwe portret lens, voor de liefhebbers een Nikon Nikkor 50mm f/1.4 AF-S.

Lees meer...

Stapje voor stapje

Elise begint haar eerste stapjes te zetten, ze staat al een paar seconden recht zonder het te beseffen en als ze het door heeft en dan zet ze snel een stapje of twee voor ze haar evenwicht verliest en terug gaat zitten. Het gaat de laatste tijd wel erg snel ik besef dat ik dit elke keer schrijf maar het gaat sneller en sneller. Praten begint ook goed te lukken, woordjes nazeggen. Een volledige redevoering geven over het lampje dat brandt aan de TV, we verstonden er niet van, maar het is zalig om naar te luisteren.

Lees meer...

Elise en de Spaghetti

Elise is nu in de fase dat ze alles wil doen wat wij doen. Als wij drinken wil zij ook drinken, als wij eten ja dan wil Elise ook eten hè...
Gisteren aten we spaghetti. We laten jullie mee genieten.

Spaghetti-1
Spaghetti-2
Lees meer...

Er is er eentje Jarig

Voor wie het nog niet weet, de tijd gaat snel. Vorig jaar zaten we in het ziekenhuis en vandaag wordt onze kleine baby 1 jaar.  En daar hoort natuurlijk een feestje bij.

In het foto album kan je de foto's bekijken. 

Lees meer...

Op bezoek bij Thibau

Onze familie is weer wat groter geworden, Thibau is geboren, het splinternieuwe kindje van Anja en Rudi. Op 25.05.2010 om 12h25 was het zover, wel 3 weekjes te vroeg,maar het is een flinke kerel met zijn 45 cm en 2kg280gr.  
Thibau
Thibau en Elise
Lees meer...

We zitten met een poepschuiver

We zitten met een poepschuiver, we hadden het al een tijd het vermoeden, kruipen zit er niet echt in. Vanaf ze kan zitten, willen we niet meer op de buik liggen. We proberen het kruipen aan te moedigen maar na enkele minuutjes op de buik komen er traantjes. En wie kan dat klein kaboutertje nu laten wenen? Dus we zitten met een poepschuiver.
Lees meer...